mandag 30. mai 2016

Malt Portrett

Et maleri er en måte å uttrykke seg på. Derfor ville jeg benytte meg av denne muligheten, nemlig å vise akkurat hvordan jeg hadde det når dette maleriet ble laget.



Bakgrunnen er mørk, siden jeg var lei meg og sint når jeg lagde den. I ansiktet har jeg også lys og skygge, noe man kan relatere til dagliglivet. Mye kan se bra ut, selv om det ikke er det. Selv om i mitt tilfelle var det bare en harddisk, men for meg er det alt jeg har jobbet med det siste året… ALT er borte. Så please, gjør det jeg ikke gjorde! Lær av andre! Ta ekstra backup! Det koster så lite! Hvertfall i forhold til å fikse den. Er det noe dere ikke vil miste à ta backup, selv om det er mye jobb.

Men tilbake til bildet… Jeg har prøvd å bevare fargene og skyggene, formene (som på høyre armen) og bevegelsen i bildet. Mesteparten av bildet er malt vannrett, unntatt håret som er lekent og bakgrunnen som er rotete, som kan vise mitt humør den dagen jeg startet med maleriet for andre gang. Mitt høyre øye er i det gylne snitt. Jeg har også jobbet mye for å ha liv i håret og få jakken til å se ekte ut. I tillegg jobbet jeg med skinnet i øyet og jeg har gått over detaljer for at de ikke skal se kantete ut.



Mitt andre bilde er inspirert av fotografen Morten Krogvold, som har de fleste bilder i svart-hvitt.




Mitt tredje bilde har jeg lekt meg med. Først gjorde jeg fargene negative (invert), videre gjorde jeg om fargen, så til slutt økte jeg kontrasten i bildet. Bildet er inspirert fra tiden da man fotograferte med filmruller og måtte sende filmen til fremkalling. Da var bildet på filmrullen negativt, men ble «riktig» når det ble fremkalt. Veldig takknemlig for at vi har digital fotografering, ellers ville det blitt veldig dyrt for meg.

Originalen: