torsdag 10. desember 2015

Kalender



Dette er min kalender for 2016! Alle har grå bakgrunn for å ha noe likt på alle sidene. Jeg har valgt enkle fonter. Illustrasjonene er valgt med tanke på hva som er typisk måneden eller noe som skjer den måneden. Jeg har forsøkt å ha få farger, men at de gjentas.

lørdag 28. november 2015

#Mystyle

Hei folkens! Jeg oppdaterer mitt mystyle bilde! Jeg har laget en trapp av bildene mine. Selfie'n min (på toppen) strekker seg mot himmelen. Høyre hjørne av pianoet går opp mot selfie'n, så det er en slags arm til hånda. Hjørnene av selfie og myplace (pianoet) bildene går på en diagonal linje (det er en av grunnen til at piano bildet ikke er helt i venstre hjørne). Fonten er fortsatt enkel og litt nøytral, selv om den er stor og tar oppmerksomhet. Fargen på fonten er fra typo bildet. Jeg har valgt å ha bildene små for å få negativ flate og ro for øyet.

fredag 27. november 2015

#Mystyle

Mystyle er en collage av #typo, #color, #selfie og #myplace. Her har jeg gjort alle bildene like store og kvadratiske, slik at de passer i et kvadratisk format. Alle bildene er i hvert sitt hjørne av det gylne snitt.

Mitt siste mystyle bilde har jeg ønsket å ha luft rundt bildene og ha litt negativ flate. Bakgrunnsfargen er tatt fra typo bildet. I dette har jeg også valgt å ta bildene i hvert sitt hjørne av det gylne snitt. Jeg har ikke brukt ekstra former, som firkanter, trekanter... Men har holdt det enkelt. Fonten er også enkel. Jeg ville at den skulle være stor og bli en del av collagen. Fargen på fonten er fra color bildet.

mandag 23. november 2015

Moodboard

Dette er mitt moodboard til kalenderen. Mitt ønske for kalenderen er at den skal ha en magisk og eventyrlig look. Jeg vet det er vanskelig, så jeg vet ikke helt om jeg tør og hive meg ut i det. Men det frister veldig :) I moodboardet tenkte jeg å ha de mørkeste fargene på bunn og de lyseste på toppen, slik at ikke det "tipper". Jeg vurderte å ha mer luft, men dette ble resultatet :)

Og etter denne oppgaven, har jeg på en måte fått mer respekt for å lage moodboard/collage. Det er mye mer jobb enn det man tror det er. Så for deg som ikke har gjort det før, anbefales det :)

Kilder:
http://www.hispotion.com/friday-inspiration-38-15438
http://laurenconrad.com/blog/2011/09/friday-favorites-22/
http://www.bt-images.net/incredible-universe/
https://apanache.wordpress.com/2012/12/27/auroras-space/
http://graphictide.com/blog/christmas-themed-inspiration/
http://www.huffingtonpost.com/2015/01/31/most-beautiful-places-in-world_n_6548580.html?ncid=edlinkushpmg00000055
http://www.noupe.com/inspiration/photography/that-distant-horizon-a-showcase-of-landscape-photography.html
http://www.youramazingplaces.com/30-most-exquisite-pictures-of-nature/
http://www.bt-images.net/surreal-landscapes/
http://iheartloons.tumblr.com/post/4852929311/gentle-breeze
http://dontcallmebetty.tumblr.com/post/30348867622
http://lori-rocks.tumblr.com/post/53118283904
http://crossingislandnatur.tumblr.com/post/40783844220
http://scorpidilion.deviantart.com/art/Golden-Dragon-305876485
http://www.youramazingplaces.com/30-most-exquisite-pictures-of-nature/
http://www.bt-images.net/inspiring-natural-scenery/
http://www.bt-images.net/fleeting-moments/
http://www.myvacationtour.com/
http://www.hispotion.com/friday-inspiration-38-15438

onsdag 18. november 2015

#Myplace

Dette er mitt myplace bilde. Bildet er av pianoet hjemme. I bildet er det kontraster. Noe også livet kan være. Både de svarte og hvite tangentene er i det gylne snitt og de blir gjentatt. Tangentene går opp i høyre hjørne for å lage litt spenning. Jeg har valgt å være på nivå med pianoet, for å få pianoet like mye verdt som meg. Bildet er beskjært for å få vekk støy og forstyrrende elementer. "Speil"-hengslene har jeg tatt med for å få mer spenning ved å bryte svart-hvitt fargen.
Dette er mitt idekart. Skyene i bakgrunnen ble tatt samtidig som Selfie bildet.

Fotoshoot av egg og svart objekt

Vi tok lyset bakfra, fra siden (90 grader fra objektet, i forhold til kameraet), skrått på egget (ca 45 grader i forhold til kameraet) og rett forfra.
Dette er lyssetting av svart objekt!

onsdag 11. november 2015

#Selfie

En utstrekt hånd mot himmelen kan bety så mangt. Det kan være et symbol for drømmer, håp, frihet eller at man strekker seg mot naturen og vil ut i naturen. Men hvorfor beskriver dette bildet meg? Det er fordi jeg synes himmelen er så fin mange ganger. Himmelen er et populært motiv i mine bilder! Men alle har jo også drømmer man søker etter! Dette bildet er uredigert! Jeg prøvde å sette hånda mi i det gylne snitt for å få frem budskap eller symboler, som DU som ser kan tolke selv! Jeg valgte å ha på meg W.W.J.D? (What Would Jesus Do?) armbåndet fordi det sier noe om meg og min tro. Armbåndet gjør også bildet mer spennende fordi det gir mer farge og bryter opp med en kontrast. I skyene ser man også streker, som kan være med å forlenge hånda eller ta igjen retningen/strekene i hånda.

onsdag 4. november 2015

#Color

COLOR!!! Blå er min favoritt farge. Det kan du også se andre steder på bloggen, som i headeren. Color bildet er en haug med blader. Når jeg redigerte bildet, brukte jeg curves, gjorde det både lysere og mørkere. Jeg har gjort bildet mer blått og tatt i litt cyan også :) Fargen blå kan gi assosiasjoner til autoritet og å bli tatt på alvor, men også blues, håp og vann :)

tirsdag 3. november 2015

Foto

Vi var i fotostudioet og tok bilder og lekte oss og prøvde å få best mulig bilder med å stille lyssetting. Dette var gøy!
I det første bildet er lyset dempet, man får med detaljer i glasset, også får man med en skygge. Det er litt kaldt lys. (Hvis jeg ville ha litt varmere lys kunne jeg brukt for eksempel en gull reflektor)
I det andre bildet er det lyst, med mindre detaljer og lite skygger. (For å få skygge kunne jeg tatt sterkere lys fra den ene siden.)

#Typo

Denne uken har vi vært ute i store Mysen og sett etter typografi! Når man leter, ser man at det er mye skrift rundt seg hele tiden. Jeg valgte å levere dette bildet fordi jeg synes det var fint. En grunn til det, er at den første bokstaven synes jeg kan ligne på en G-nøkkel. Musikk og foto, da har du fått med mine store interesser :D Bildet er tatt med mobil og redigert i Photoshop. Jeg har beskjært bildet på toppen, bunnen og på sidene. "Krysset" i første bokstav er plassert i det gylne snitt. Det er fordi det er den bokstaven jeg synes er kulest. Jeg har også brukt curves og kontrast, så bidet blir mørkere og styrker kontrastene. På bildet ser vi gress og streker i muren eller treverket, som jeg synes var forstyrrende elementer, så det fjernet jeg litt eller helt. :) Noen streker lot jeg være igjen for å skape litt spenning i bildet, for å la noe av det originale uttrykket være igjen og for å vise at bildet er tatt fra siden. Skriften har jeg ikke gjort noe med ;) Originalbildet så slik ut:

lørdag 24. oktober 2015

Color

Farger! Noe av det dagene består av! Vi skulle finne ulike farger ute og sette de sammen. :D Dette ble resultatet :)

torsdag 22. oktober 2015

HALLOWEEN KORT

Denne uka har vi jobba med HALLOWEEN KORT! Jeg har valgt å ha typiske halloween ting i kortet, som edderkopp, spindelvev, spøkelse og heksehatt. Spindelvevet og spøkelset med heksehatten er i det gylne snitt. Fonten er enkel, men gir litt halloween stemning. Fonten ble hvit for at den skal synes best mulig og for at den skal bryte med fargen bakgrunnen og spindelvevet er i. Jeg valgte å ha få, men sterke, farger for å få «oppmerksomhet» til kortet.

onsdag 23. september 2015

Diptych!

Dette er da mitt oppdaterte diptych bilde. Diptych går ut på å sette to (eller flere) bilder ved siden av hverandre. I oppgava skulle vi ha med en del av kroppen, som her er hånda. :) Dette var mitt forrige bilde:

Jobbe i lag


Vi fikk i oppgave å sette disse bildene i sammen til et: en landsby, himmel og et jagerfly! Dette ble resultatet:

De tre Bukkene Bruse

I denne oppgaven skulle vi skrive om et eventyr til en nyhetsartikkel ;) :D

torsdag 17. september 2015

Fornye bilde

Dette var den første oppgaven vi fikk på medier og kommunikasjon. Vi fikk et bilde som var revet opp og det var skrevet på. Vi skulle gjøre om bildet så det så nytt ut :) Så dette er resultatet. :)