fredag 29. januar 2016

GIF med tema "roll"

Vår oppgave var å lage en GIF med temaet roll. Den skulle også skape en stemning. :)
  

Jeg valgte en rose fordi den kan symbolisere så mangt, som glede, sorg osv. Rosen går i det gylne snitt. Rosen er plassert på fliser for å skape en kontrast. Den bryter linjene som er i flisene, og på listen bak, ved å gå en annen retning og ved at mønsteret på rosen går rundt. Rosen ligger rett under en lampe for å få kontraster i motivet. Foran (nederst i bildet og foran rosen) er det uskarpt, som gjør noe med stemningen.

Jeg er usikker på hvilken stemning jeg har prøvd å skape. En rose som ruller rundt og blir most liksom. Kanskje den viser ensomhet, siden den er alene, og tristhet.  Jeg har lagd GIF’en i svart-hvit for å gjøre stemningen mer dyster.

Det har vært kjempe gøy å lage GIF :)  Jeg er fornøyd med fargene på bildene. Den flytter seg ikke så mye, så jeg kunne skapt mer bevegelse, men jeg synes det gir en stemning det også. Jeg er fornøyd med location, som gir en kontrast. Og jeg liker også kontrasten i lyset på rosen. Jeg synes rosen er fin når den ruller rundt, selv om den er litt dyster

 Jeg har lært at å bruke stativ er et MUST når man lager GIF. Og at man egentlig bør holde seg unna kameraet og stativet, så ikke du flytter det en millimeter og hele motivet blir flyttet og hopper.



Noen andre:

Når man danser og tror ingen ser på :)




En ball som går i en sirkel, gjennom punktene i det gylne snitt :)





Et skateboard som kjører i det gylne snitt :) Jeg har valgt en "ren" bakgrunn for at det ikke skal være mange elementer og for å få ro i øyet rundt skateboardet ;)





og en sprettball som går i sirkel i punktene til det gylne snitt og snurrer der.




fredag 15. januar 2016

Infografikk - fordøyelsessystemet

Her har jeg fokusert på enkle farger. Jeg valgte grå som hovedfarge og ha flere varianter av den, alt fra nesten hvit til nesten svart. Det skaper kontraster. Når du tar maten i munnen så er det lysest farge og nederst er det mørkest. Grunnen er at ikke den skulle tippe, som den lett kan gjøre med mørke farger øverst. Hadde det vært omvendt kunne det symbolisere næringsstoffene som det blir mindre og mindre av. Fargen på skriften er svart for å få det enkelt og nøytralt og for å få ro i sjelen. Ringene rundt numrene har jeg tatt i samme farge som fargen på illustrasjonen som det blir fortalt om. Jeg ville ha det enkelt og mye luft. Jeg har valgt å ha tittelen "Fordøyelsessystemet" med mest fancy typo. Informasjonen er skrevet med vanlig skrift for å få det ryddig, enkelt og lesbart. Der det står "lever", "bukspyttkjertel" osv. er det mindre skrift får å få mindre fokus fra det, så man ser tegningen, men det er som en forklaring.

torsdag 14. januar 2016

Logo for "Release"


På Medier og Kommunikasjon skulle vi lage en logo (både i svart-hvit og i farger) til vårt eget forlag. Da måtte vi finne på navn og bestemme font (skriftstype) og hvordan den skulle se ut. Release betyr å gi ut, noe jeg syntes passet til et forlag. Det blir litt blanding mellom norsk og engelsk når det heter «Release Forlag», men jeg synes det er litt morsomt. Jeg vurderte andre navn også, som «Tangen», «Z» (sett), «C-forlag» (som i Camilla og se forlag) og «C’r --> har Z» (ser --> har sett), men min favoritt ble «Release». Den ble også lettest å forstå. Når jeg bestemte farger var mitt viktigste kriterie at fargen skulle passe til alle andre farger, siden boka kan være rosa, blå, lilla, grønn, osv. Min første tanke var at jeg villa ha boka i logoen blå, som symboliserer drømmer og håp. Jeg prøvde også flere farger, men jeg endte opp med turkis, som er min favorittfarge og som gjør meg glad. Jeg ønsket å fokusere på negativ flate og ha få farger, men fort ble jeg litt ivrig, så ble det litt flere farger enn jeg tenkte, men jeg synes det ble best sånn. Jeg ville ha navnet («Release») midt i logoen, noe som kan bryte det gylne snitt, men her går logoen i det gylne snitt likevel på grunn av de store bokstavene. Ingen ting symboliserer et forlag bedre enn en bok (etter min mening). Så jeg måtte ha med en bok. Jeg vurderte å ha med en konvolutt også, men fant ut at for at det skulle være enklest mulig med rene flater og ikke flytte fokus, tok jeg ikke med den. Jeg ville ha farger på sidene i boka, for å gi den det lille ekstra. Fonten har jeg laget selv. Den har nøytral sinnsstemning. Den er ikke sukkersøt, men heller ikke militær med symbol av makt. Jeg ville ha store bokstaver for at den skal være lett å lese når den er så liten som en logo på en bok er. Når det er blokkbokstaver, kan både små og store lese den. Min inspirasjon til denne skrifttypen var at jeg pleier vanligvis å skrive sånn når jeg skriver med dobbeltbokstaver. Jeg har laget de i RGB farger og 72 DPI (Dots Per Inch) fordi den skulle leveres på nett. Jeg ville ha noe som ikke symboliserte en bestemt sjanger, men at man ble litt glad av å se logoen. Jeg ble fornøyd med logoen.
Her kan du se inspirasjonskollasjen:
 
Kildene til kollasjen er:
- http://fontini.no/
- http://www.aproposforlag.no/
- http://www.gyldendal.no/
- http://www.spektrum-forlag.no/
- https://www.hermon.no/
- http://www.active.com/grand-lake-co/triathlon/races/cancelled-event-2014?cmp=23-78